Podrška je važna ali samo ako je iskrena

Podrška je važna, da, naravno svakako. Ali, moje mišljenje, samo ako je iskrena, tada je važna. Mnogo se oslanjamo na druge ljude i pružamo drugim ljudima podršku, nekad iako nismo iskreni u tome. A zašto? Mislim da je iskrenije skloniti se od nekoga, nego ga lažno tapšati po ramenu. Podrška zarad popularnosti i uspeha, o tome ne želim ni da govorim jer je ceo svet u to toliko duboko zašao, da, pronaći istinski motivaciju u nečemu iz čistog zadovoljstva, teško.  Koliko si povezan sa nekim, toliko vrediš. Nebitno kom svetu pripadaš, da li je to muzika, ples, gluma, bilo koja umetnost, kreativnost pa i “obični” poslovi dolaze u obzir. O novcu tek da ne govorim, i klasnim razlikama koje su postojale oduvek i uvek će sve dok se novac bude posmatrao kao božanstvo.

Dakle, podrška, da. Povezivanje, da. Stvaranje veza, da. ALI gde je iskrenost u svemu tome?? Gde je tu uživanje, razmena energije a ne korist. Viđena sam jer se družim sa tom i tom osobom a ona je neki  mnogo kul lik, što i mene automatski čini mnogo kul likom. Nema veze što sam ja apsolutno nesposobna u nekim poslovima, bitno je da se povežem i  da stvorim sliku o sebi kao kul liku. Sad mi je palo na pamet, takmičenje. Podrška u takmičenju. Koje su moje koristi od toga što te podržavam, da li ću pomoću tebe stići do nekog novca, slave, zadovoljenja svog ega… A svi kao težimo nekom jedinstvu i jednakosti, samo da vas pitam, na koju foru?? xD Na koju foru, sve dok postoji takmičenje. Sve dok postoji stvaranje razlike o tome šta treba, šta ne treba, ovako je dobro ali ovako nije.  Ti si mnogo bolji jer radiš to ovako a ovaj drugi nije. Mislim, kakve se to lažne slike, manifestacije, borba za ovo ili ono, dan posvećen Zemlji, to ti je tako  kao kad sagradiš kulu od karata i srušiš je.

Evo ti medalja, okači je oko vrata. Budi svoj, budi kreativan ali ne tako, evo za samo 200 evra ako uhvatiš popust, naučiću te kako, imam licencu.

Pronađi jednu jedinu osobu na ovom svetu (što je ne čini manje vrednom zato što je jedna, “sama”) koja će iskreno da te prihvati i razume i ne treba ti ni konj (da bi bio na njemu) ni medalja, ni ne znam kakva priznanja, jer u toj osobi ima toliko ljubavi i ne treba ti poenta. 😉 Svako ima svoju poentu.

Advertisements

14 thoughts on “Podrška je važna ali samo ako je iskrena

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s