„Jedan pogrešan korak i magija prestaje“

​Došlo je to krajnje vreme, kada ne možeš da poveruješ ni u sopstvenu misao. A ne možeš da poveruješ  ni tuđoj, da li je istinita. A možda je ta istina oduvek bila tu. Samo mogu da otvorim oči, mnogo šire. Kaže Osho, da bi trebalo stvari posmatrati sa četvoro očiju. A kako ako ne veruješ ovom drugom paru, koji nije tvoj, ili te taj par očiju izda u nekom trenutku, pa se ispostavi da ne gledate u istom smeru. Čak ne verujete u iste bajke. Oh, slatke laži ispričane. Nisu čak ni bajke. Deluju slatko, kao med. A ukus, mmmm gorak. 

Ne volim da me nešto protrese, da me udari kao grom iz vedra neba. Mislim da to ne zaslužujem. Ja zaslužujem bolju pažnju. Nežna sam i osetljiva. Trebalo bi me gajiti kao ljubav i neću da pristanem ni na šta manje.
Ne odustajem od ljubavi. Zaslužujem da budem voljena i biću voljena. Ako mi do sada nije dolazio princ na belom konju već samo konj, ne znači da nikad neće. Glupo je ne nadati se ljubavi. Biću uporna.  Idemo dalje, bolje, iskrenije. I to namerno. Ne očekuj da budem slomljena. Nežna sam, ali nisam staklena. Nisam ni porcelan, ni keramika. Nisam ni zlato, nisam ni dragulj. „Ja ne postojim, jer mene nema, ja samo želim da budem negde“.
Tretiram sve ljude sa poštovanjem, da ne kažem respektom, i to očekujem od drugih. Od svakoga, baš od svakoga. Nisam nevaspitana, ne znam da vređam. Znam da psujem, određene psovke i volim ali u drugačijem kontekstu, ne volim da ih upućujem da bih uvredila, ponizila. Jadno je kako ljudi iskazuju svoju nemoć. Ili je tužno. I jadno i tužno. Izgleda da je najlakše tako. Da samo pukneš, da nemaš kontrolu, i da se posle pravdaš kako imaš kratak fitilj. Da se pozivaš na neke afekte. Nema posle izvini. Frustracija mora da izbije, da izađe, pogotovo ako se guši. A šteta, kako čovek ne ume slobodno da diše, nego potiskuje i glumi. Posle od dobrice postane zver, neprepoznatljiv.
Možda je uvek bio zver, a ja lepotica, eto, bar nešto.

Advertisements

8 thoughts on “„Jedan pogrešan korak i magija prestaje“

 1. Ovaj post mi jednim delom liči na specifikaciju tebe. Očekivao sam da ću da pročitam u nekoj od rečenica da ne sadržiš gluten :P.
  Šalim se, ima to smisla, ovo za istinu, bilo kakve vrste. Pre neki dan sam pričao sa prijateljem o istoriji i kako ne možemo biti sigurni za neke stvari koje su se dešavale pre desetak godina a kamoli za neki stariji period. Sve se svodi na to šta smo naučeni u određenom životnom dobu. Nekad se užareno boriš za neki princip ali kada ukapiraš da većina stvari na ovom svetu nisu 100% sigurne zapitaš se koliko su neke stvari vredne borbe.
  Da, pričala u suštini o ljubavi, tj. pravoj ljubavi a ja razglabam o nečem drugom, ali na to me je post podstakao, šta ćeš… Ljubav dolazi, pre ili kasnije… možda je već i stigla ali treba malo da se osvrneš oko sebe. I dečaci su često lomljivi i stidljivi pa moraš da nas ščepaš za kosu i protreseš da ukapiramo šta želiš. Nije bitno ko napravi prvi korak, bitno je da je korak u pravom smeru. 🙂

  Liked by 1 person

  1. Hvala na komentaruuu Bojice! Ovde je reč o promašenom koraku, o pogrešnom koraku…. o nečemu što je izgledalo savršeno jasno ali drugačije se ispostavilo… o izgubljenom poverenju. 😦 kad neko glumi i potiskuje zarad manipulacije… kad neko manipuliše a ne ume ni sebe da kontroliše…. kad se otkrije pravo lice.. možda i nisam zvučala jasno ali ovaj tekst je potpuno pod utiskom i morao je ovakav da nastupi.

   Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s